Categories
Lajme

Fast Food-et dëmtojnë sistemin imunitar, ndikojnë te fëmijët që sjellim në jetë

Hulumtuesit në Universitetin e Bonit në Gjermani kanë zbuluar se një ‘Fast Food’ – i pasur me sheqerna të rafinuara, kripë dhe yndyrë të ngopur – po shkatërron sistemin tonë imunitar.

Kjo dietë “e rafinuar” perëndimore po i tregon sistemit tonë imunitar se ekziston një infeksion që duhet të luf tojë. Shumica e shqiptarëve hanë në “fast food”, por po dëmtojnë veten.

Shkencëtarët thonë se këto ndryshime epigjenike, madje mund të kenë rrjedhën e efekteve për fëmijët tuaj të palindur dhe nipërit e mbesat. Lajmi i mirë është – thonë shkencëtarët – ne mund ta ndryshojmë dëmin, nëse ndryshojmë dietën tonë duke përfshirë; fruta e perime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *