Categories
Lajme

Ministra nxjerr udhëzimin për shqiptarët, ndryshon rregulli për vaksinën Pfizer

Në këtë periudhë vaksinën Pfizer mund të bëjë kush e preferon për të rritur numrin e të vaksinuarve, por edhe për shkak se janë siguruar sasi të vaksinave, Ministria e Shëndetësisë tanimë ka nxjerrë udhëzim çka u mundëson qytetarëve që e duan të mund të vaksinohen me Pfizer.

Mjekëve të familjes u ka mbërritur udhëzimi që tani vaksinën Pfizer nuk do ta marrin vetëm personat që kanë shumë diagnoza apo sëmundje të rënda.

Sipas këtij udhëzimi edhe një person i cili e ka kaluar me simptoma të rënda sëmundjen e covid 19 mund të marrë vaksinën Pfizer, por në qendrën e vaksinimit në sheshin Skënderbej ofrohet vetëm coronavac dhe Astrazenca, por ndërkohë të gjitha qendrat shëndetësore janë furnizuar me Pfizer, Astrazenca dhe Sputnik e Coronavac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *