Categories
Lajme

Bima që pastron dhe ul presionin e lartë të gjakut, parandalon diabetin

Gjethet e hithrës të freskët janë të bollshme me vitamina C, A, B2 dhe K, karoten dhe acid pantothenik, kalcium, fosfor dhe hekur. Me një fjalë, në to janë fshehur koncentrate të shumëta provitaminë.

Hithra pastron gjakun dhe ndihmon në lirimin e substancave toksike nga trupi. Është vërtetuar shkencërisht se ai ul nivelin e sheqerit në gjak dhe prandaj rekomandohet për njerëzit me diabet.

Është vërtetuar efektshmëria e hithrës në ndalimin e gja kderdhjes, kështu që duhet të përdoret më shpesh në ciklet e rënda menstruale, gjakderdhjen e mitrës dhe kushte të ngjashme. Gjithashtu, hithra ndihmon në zvogëlimin e presionit të lartë të gja kut.

Hithrat janë përdorur më shumë në kohët e mëhershme, sidomos nga gjyshet tona, ndërsa konsumi i tyre ka rënë. Njerëzit nuk i konsiderojnë më hithrat si një produkt i nevojshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *