Categories
Lajme

Dikur ishte shumë e përdorur në Shqipëri: Qiqrat ndihmojnë për humbje peshe

Nëse i përfshini qiqrat në dietën tuaj, ato mund ta bëjnë procesin e humbjes së peshës më të lehtë. Kjo bishtajore e shijshme, për shkak të vetive të mëposhtme, do t’ju ndihmojë të arrini rezultatin e dëshiruar.

Janë të pasur me fibra – Një porcion me qira përmban 10 gram fibra që ndihmojnë në rregullimin e sheqerit në gjak dhe për rrjedhojë urinë. Fibra e tretshme që përmban, kontribuon në shëndetin e florës së zorrëve.

Janë të pasura me proteina – Konsumimi i sasisë së duhur të proteinave kontribuon shumë në humbjen e dëshiruar të peshës. Ndihmon të mos jemi aq të uritur dhe rregullon hormonet që bëjnë të ndihemi të ngopur. Ato gjithashtu ndihmojnë për të pasur një metabolizëm që digjet siç duhet, por edhe për të ndërtuar masë muskulore, nëse ushtrohemi.

Janë të pasura me amilozë – Amiloza është një niseshte rezistente, të cilës trupi i duhet më shumë kohë për ta tretur. Ndihmon gjithashtu në parandalimin e sheqerit në gjak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *