Categories
Lajme

Fryrja e syve – pse ndodh dhe si mund ta trajtojmë si problem

Fryrja e syve është një shqetësim mjaft i shpeshtë te njerëzit. Ka disa zgjidhje të mundshme, të cilat po i trajtoj më poshtë. Besoj se e dini se ka pika për të lagur sytë, të cilat ndihmojnë realisht në trajtimin e të ashtuquajturës sindromë të syve të thatë dhe ato mund të përdoren 3-4 herë në ditë.

Ekziston një recetë popullore, e cila përfshin vendosjen e fetave të kastravecit në vendet e fryra të syrit. Ka edhe kremra që përdoren me sukses për të larguar sytë e fryrë. Por cili është shkaku i kësaj fryrje? Shkaku mund të jenë problemet me zemrën, enët e gjakut ose sëmundjet e veshkave.

Fryrja e barkut mund të ndodhë si rezultat i marrjes së tepërt të një personi të disa ushqimeve dhe pijeve gjatë ditës së kaluar, ose për shkak të lenteve të kontaktit, konsumit të tepërt të kripës, ose mund të jetë për shkak të alergjive, problemeve të sinusit ose ftohjes.

Edhe një arsye tjetër e papritur dehidrimi. Njerëzit që jetojnë në zona me klimë të thatë, duhet të pinë shumë ujë. Nëse fryrja përsëritet, duhet të ndaloni së përdoruri kripë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *