Categories
Lajme

Pse na bien flokët më shumë gjatë verës?

Rënia e flokëve është një fenomen që ndodh gjatë gjithë vitit, por për disa njerëz bëhet më e shpeshtë gjatë verës Shumë njerëz humbin më shumë flokë gjatë verës, por kjo nuk është diçka për t’u shqetësuar.

Kjo ndodh për shkak të ciklit natyral të flokëve. Rënia normale e tyre ndodh për faktin se jo të gjitha fijet e flokëve janë në të njëjtën fazë të rritjes. Pra, humbja e deri në 100 qimeve në ditë është normale.

Humbja tregon se cikli jetësor i boshtit të flokëve ka mbaruar dhe një i ri do të dalë nga gjëndra. Skalpi i mban flokët për të mbrojtur lëkurën e kokës nga djegiet nga dielli gjatë muajve të nxehtë. Në fund të verës dhe fillimin e vjeshtës, flokët fillojnë të bien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *