Categories
Lajme

Bashkimi Europian jep zyrtarisht dritën jeshile për shitjen e ushqimit me insekte

Bashkimi Europian dha dritën jeshile për herë të parë që ushqimi me insekte të shitej në të gjithë kontinentin.

Krimbat e verdhë te tharë tani mund të shitet në të gjithë bllokun prej 27 vendesh pas një vendimi të qeverive të BE-së dhe një vlerësimi të sigurisë ushqimore, tha Komisioni Europian javën e kaluar.

Zyrtarët e BE-së sugjerojnë se mund të përdoret si një nxitje e proteinave për biskota, makarona ose produkte të pjekura. Është gjithashtu një alternativë më miqësore me mjedisin për të rritur bagëtinë dhe burime të tjera më të mëdha të proteinave. Tregu për insektet e ngrënshëm do të arrijë në 4.6 miliardë dollarë deri në vitin 2027, sipas një raporti në fillim të këtij viti.

Rreth 11 ushqime të tjera të insekteve po presin vlerësimet e sigurisë ushqimore nga BE. “Varet nga konsumatorët të vendosin nëse duan të hanë insekte apo jo,” tha BE në faqen e saj në internet. “Përdorimi i insekteve si një burim alternativ i proteinave nuk është i ri.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *