Categories
Lajme

Vera sjell njollat e fytyrës, si mund ta zgjidhim këtë problem?

Verë do të thotë det dhe diell. Me ekspozimin e fytyrës dhe trupit, megjithatë, në diell, ka shumë gra që vërejnë se fitojnë një karakteristikë që nuk e kanë pjesën tjetër të kohës: njollat. Ndërsa vitet e fundit është një prirje e përhapur në grim, me ekspertë të fushës që këshillojnë se si mund t’i merrni ato në një mënyrë “artificiale”, shumica dërrmuese nuk ndihen aq të lumtur me to. Pra, si të shpëtoni nga njollat ​​gjatë verës?

Kur kaloni shumë kohë në diell, trupi juaj fillon të prodhojë melaninë për të siguruar që lëkura juaj është e sigurt. Kur grumbullohet shumë melaninë në një vend, mund të shfaqen njolla kafe, kafe të errët ose të kuqe.

Pra, gjëja e parë që mund të bëni për të mbrojtur lëkurën tuaj nga njollat ​​është të investoni në një krem ​​mbrojtës të fortë. Ekspertët thonë, që gjithmonë duhet të përdorni një indeks mbrojtjeje 30 ose më të lartë dhe duhet të siguroheni që kremi juaj mbrojtës nga dielli mbron lëkurën tuaj nga rrezet UVA dhe UVB.

Gjithashtu, një gjë tjetër që mund të bëni për të parandaluar njollat ​​është të vishni një kapelë. Mbrojtja e fytyrës tuaj nga dielli mund të parandalojë që fytyra juaj të mos krijojë njolla nëse planifikoni të qëndroni në diell për një kohë të gjatë.

Gjithashtu, ajo që mund të bëni është ta mbani trupin tuaj të freskët dhe për ta arritur këtë ju mund t’i vendosni produktet e kujdesit të lëkurës tuaj në një hapësirë ​​të freskët për ruajtje. Produkte të tilla si kremi kundër diellit dhe kremi hidratues aplikohen më së miri të ftohtë dhe të freskojnë lëkurën tuaj, edhe për një kohë, në ditët e nxehta të verës kur jeni të ekspozuar ndaj diellit dhe temperaturave të larta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *