Categories
Këshilla Shëndeti

Më lejoni t’ju këshilloj: Këto janë 6 gabimet që po ngadalësojnë metabolizmin tuaj

Gabimet që bëni me metabolizmin tuaj janë të shumta, sepse njerëz jemi dhe nuk mund të jetë mendja kudo. Gjithsesi, janë disa gabime që nuk duhet t’ia falni vetes. Duhet të gjeni mënyrën dhe të mos i përsëritni më. Ose, të mos i përsëritni shumë shpesh.

Merrni shumë kalori – Në fillim merrni shumë kalori e pastaj i ndërprisni fare. E vërteta është se kjo mund ta bëjë më të vështirë humbjen e peshës dhe mirëmbajtjen e peshës. Balanca është çelësi!

Shmangni proteinat – Proteinat rrisin metabolizmin më shumë sesa yndyrnat apo karbohidratet. Marrja e sasisë së proteinave ndihmon në humbjen, por edhe ruajtjen e një peshe konstante.

Jeta sedentare – Të jesh inaktiv, do të thotë që po humb pak ose aspak kalori. Përpiquni të ecni sa më shumë dhe të rrisni në përgjithësi aktivitetin fizik.

Nuk po bëni gjumë mjaftueshëm – Madje nuk mjafton të plotësosh vetëm orët e gjumit. Ky gjumë duhet të jetë cilësor, sepse kështu do të ndihmojë edhe metabolizmin të ketë ritmin e duhur.

Konsumi i pijeve me sheqer – Fruktoza tek këto pije, ul funksionimin e metabolizmit dhe është shkaku numër 1 i dhjamit rreth belit tuaj apo në mëlçi.

Nuk i trajnoni muskujt – Trajnimi i masës muskulare përmirëson së tepërmi metabolizmin tuaj, teksa ju humbisni peshë dhe plakeni (pra rriteni në moshë).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *