Categories
Lajme

Vuani nga migrena? Ka 5 mënyra për ta menaxhuar problemin

Një migrenë është më shumë se vetëm një dhimbje koke pulsuese. Kjo gjendje neurologjike shkakton dhimbje torturuese që mund t’ju ​​mbajë në shtrat për ditë të tëra! Dhimbje, lodhje, nauze, probleme me shikimin, mpirje dhe ndjesi shpimi gjilpërash, acarim, vështirësi në të folur, humbje të përkohshme të shikimit dhe simptoma të tjera mund të shkaktohen nga lëvizja, drita, zëri, etj.

Punë nga shtëpia, e njohur ndonjëherë si “e re normale, “ka pasur një ndikim të rëndësishëm në jetën e të sëmurëve nga migrena, duke filluar nga vështirësia për t’u përqendruar në punë deri në ditët e humbura të punës. Më poshtë janë listuar disa mënyra që ju ndihmojnë të menaxhoni migrenën në shtëpi.

Identifikoni shkaktarët

Migrena mund të prekë këdo në çdo kohë. Puna nga shtëpia për periudha të gjata kohore, si dhe qëndrimi i gjatë para ekranit, prishja e rutinës së gjumit dhe zakonet e parregullta të ushqimit, të gjitha mund të kontribuojnë në rritjen e niveleve të stresit. Të sëmurët nga migrena mund të kenë shkaktarë të migrenës për shkak të këtyre ndryshimeve, duke rënduar sëmundjen e tyre. Individët mund të kontrollojnë më mirë migrenën e tyre duke identifikuar shkaqet personale.

Kini një mënyrë jetese të shëndetshme

Puna nga shtëpia mund të jetë sfiduese, por respektimi i një orari të rregullt që i jep përparësi mirëqenies tuaj fizike dhe mendore mund t’ju ndihmojë të shmangni migrenën. Dhimbjet e kokës nga migrena lidhen me ngrënien e vakteve të shëndetshme në kohën e duhur ose ngrënien e vakteve të vogla të shpeshta gjatë gjithë ditës. Pushimet e rregullta nga puna do t’ju ndihmojnë të hani më mirë dhe të parandaloni lodhjen e syve të shkaktuar nga koha e tepërt e ekranit. Ndryshimi i stillit të jetesës, të tilla si lënia e duhanit dhe pirja më pak e alkoolit, si dhe mbajtja e modeleve të mira të gjumit dhe stërvitja e rregullt, mund t’ju ​​ndihmojë të menaxhoni migrenën.

Kërkoni një mjedis të qetë

Mjedisi juaj ndikon në qetësimin e nervavve dhe mund të përmirësojnë ndjeshëm dhimbjet e kokës. Studimet sugjerojnë se rreth 90 përqind e njerëzve me migrenë përjetojnë ndjeshmëri ndaj dritës, dhe një nga mënyrat për ta menaxhuar atë është të bëni një pushim, të fikni dritat dhe të provoni terapi të temperaturës. Migrena mund t’ju ​​bëjë më të ndjeshëm ndaj dritës dhe zërit. Në një dhomë të errët dhe të qetë, relaksohuni.

Jini vigjilent kur fillon migrena dhe çfarë jeni duke bërë

Mbani mend se kur filloj migrena juaja, çfarë po bënit në atë kohë, sa kohë vazhdon dhe çfarë ju ndihmon të ndiheni më mirë. Një strategji më e mirë mund të jetë ekspozimi në mënyrë progresive ndaj shkaqeve të dhimbjes së kokës dhe mësimi i përballimit të tyre duke përdorur qasjet e menaxhimit të sjelljes. Identifikimi dhe trajtimi i besimeve negative, trajnimi për relaksim dhe zvogëlimi i stresit janë disa shembuj.

Kërkoni ndihmë

Kur keni dhimbje koke të forta që ndërhyjnë në aktivitetet tuaja të përditshme, duhet të kërkoni këshilla mjekësore. Shumë të sëmurë nga migrena hezitojnë të kërkojnë kujdes mjekësor. Kjo mund t’i atribuohet një sërë faktorësh, duke përfshirë mungesën e vetëdijes për intensitetin e migrenës, mungesën e kohës për shkak të orareve të kërkuara të punës nga shtëpia, ose, kohët e fundit, një rënie të takimeve klinike personale për shkak të Covid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *