Categories
Këshilla Shëndeti

Si ta dallosh nëse veza është e skaduar? Duhet ta hedhësh në ujë!

Ju ka ndodhur që vezët e blera t’ju kenë skaduar? Me siguri që po. Dhe një nga gjërat që ju bëni është t’i hidhni në plehra. Herën tjetër mos e bëni këtë gjë. Vezëve u duhet më shumë kohë të prishen sesa data e caktuar në kuti.

Kartoni i vezëve vuloset me shumë numra. Është një datë që tregon ditën e shitjes së tyre, pra kur ata shkojnë në raftet e dyqaneve. Është një numër tjetër; një kod tre shifror, që tregon ditën kur vezët futen në karton. Mund t’ju duhet një minutë për ta përpunuar, pasi korrespondon me një numër të vitit kalendarik nga 1 në 365.

Për të dalluar nëse një vezë është e freskët, futeni në një enë më ujë; nëse bie në fund të enës është e freskët, nëse noton, nuk është e freskët.

Testi notues është i dobishëm, por gjithashtu është e dobishme të njihni një kornizë të përgjithshme kohore. Vezët qëndrojnë të freskëta brenda një periudhe 3-5 javë pas shitjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *