Categories
Lajme

Nuk do i mbanit dot lotët/ E gjetën foshnjen në koshin e plehrave, e birësuan e shitën gj ak për të

Sot në emisionin Shqipëria Live në Top Channel është rrëfyer një histori e jashtëzakonshme është ajo e një vogëlushi i cili sot është gjallë falë një familje rome.

Ai 14 vjet më parë ishte hedhur në koshin e plehrave në Vlorë pranë zonës së Ujit të Ftohtë. E në mënyrë shumë rastësore Leonard Xhemalaj, një person nga komunieti rom teksa kontrollonte në koshin e plehrave për të mbledhur kanoce i kapi dora një foshnjë.

Isaleo sot është 14 vjeç,ndryshe nga pjesëtarët e tjerë nuk është pjesë e komuniteti rom. Familja Xhemalaj vendosi, që foshnjën ta rrisnin vetë. Edhe pse në kushte ekstreme varfërie, kjo familje mori përsipër të rriste dhe edukonte të miturin.

Por, sot të vetmen mundësi jetese që ai ka është mbledhja e kanoçeve. Sot është një djalë i vogël me ëndërra të mëdha, dëshiron të bëhet një futbollist i madh dhe te nxjerr familjen e tij nga varfëria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *