4 shenjat e trupit që tregojnë se keni një problem serioz me veshkat

Koha leximit:1 Minute, 19 Second

Veshkat gjenden menjëherë poshtë brinjëve dhe sigurojnë se trupi është i balancuar në të gjitha mënyrat, proces i quajtur hemostaza. Detyra e veshkave është largimi i toksinave nga trupi, qoftë kjo përmes urinës apo jashtëqitjes.

Ato gjithashtu ndihmojnë në detoksikimin e trupit duke e pastruar gjakun çdo ditë, duke u siguruar se shtypja e gjakut është në nivel, duke e furnizuar trupin me oksigjen etj. Prandaj, në rast se i keni veshkat në rrezik, trupi do t’ju paralajmërojë përmes disa simptomave.

Pjesë të ënjtura – Mënyrë e lehtë për të kuptuar nëse keni probleme me veshkë është kur jeni duke urinuar apo djersitur më pak. Mbajtja e ujit në këtë mënyrë, rezulton duke i bërë nyejt fytyrën dhe gjymtyrët të ënjten apo fryhen.

Ndryshime në urinë – Problemet me urinim zakonisht janë shenjë e madhe që tregojnë se keni probleme me veshkë. Nëse jeni duke urinuar më rrallë dhe urina mban ngjyrë të errët, atëherë keni kujdes.

Skuqje të lëkurës – Kur diçka ndodhë në organizëm, edhe lëkura reagon. Kjo ndodhë veçanërisht nëse veshkat nuk janë duke e kryer punën siç duket. Pra, irritomi, skuqja etj, tregojnë se mund të keni probleme me veshka.

Lodheni më lehtë – Leshkat e shëndetshme e prodhojnë hormonin EPO (eritropoietinin), duke i lejuar qelizat e kuqe të gjakut të mbajnë oksigjenin. Nëse qelizat e kuqe të gjakut janë në nivel të ulët, atëherë ju lodheni më shpejt dhe kjo ndikon në funksionin e trurit dhe muskujve.

Simptoma tjera të cilat tregojnë se mund të keni probleme me veshkë, janë edhe: problemet me frymëmarrje, dhimbjet, marramendja apo përqendrimi i dobët etj.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %