Flet Anila: 3 ushqimet që shkaktojnë fryrje në stomak që në mëngjes

Koha leximit:1 Minute, 41 Second

Problemet me tretjen dhe fryrja e stomakut janë me të vërtetë të parehatshme. Shkaktarët më të rëndomtë të problemeve me tretjen janë ngrënia e shpejtë ose e ngadaltë, konsumi i ushqimeve pikante dhe me yndyrë, konsumi i tepruar i kafeinës, alkolit, çokollatës apo pijeve të gazuara, plus ankthi.

Sa i përket fryrjes, ajo mund të shkaktohet nga një sërë problemesh si: Konstipacioni, Ndjeshmëria e lartë e stomakut & Ushqimet që kanë përmbajtje të lartë fibre dhe fruktoze. 3 llojet e ushqimeve që shkaktojnë fryrje në stomak që në mëngjes

Eshtë nënvizuar shpesh rëndësia e mëngjesit si vakti më i rëndësishëm i ditës. Ushqimet që përzgjidhni në mëngjes mund të shkaktojnë fryrje apo probleme me tretjen dhe për këtë arsye duhet të jeni të vëmendshëm.

Ushqimet e pasura me fibër – Fibra është shumë e rëndësishme për tretjen por nëse ajo merret në sasi tepër të mëdha në një vakt të vetëm do të shkaktojë padyshim probleme me tretjen dhe fryrje. Trupi duhet përgatitur ngadalë që të jetë në gjendje të përballojë volumin e fibrës së tretshme. Ushqimet me sasi të lartë fibre duhen përfshirë në regjimin tuaj ushqimor në mënyrë të ngadaltë dhe duhen pasuar gjithnjë me më shumë ujë.

Ushqimet e ëmbëlsuara artificialisht – Stomakut nuk i pëlqejnë ëmbëlsuesit artificialë sepse ndikojnë tek mikrobioma. Konsumi i tepruar i këtyre sheqernave mund të shkaktojë fryrje por edhe diare.

Lëngjet natyrale – Nëse jeni dashamirës i nisjes së ditës me lëngje frutash, perimesh apo mikse, tregoni kujdes. Lëngjet, përfshirë këtu edhe atë të selinosë, nuk përshtaten mjaft mirë me stomakun dhe mund të shkaktojnë fryrje dhe probleme me tretjen. Kjo ndodh sepse gjatë shtrydhjes, fibra në fruta dhe perime eliminohet dhe ajo që mbetet janë sheqernat.

Në vend të lëngjeve të thjeshta, përpiquni të kombinoni lëngjet e frutave me të perimeve duke i përzier në mikser e duke i pasuruar me fara të shëndetshme dhe kos. Një këshillë e fundit, por jo për nga rëndësia, është që të mos hiqni kurrë dorë nga mëngjesi sepse edhe mungesa e tij shkakton fryrje në stomak.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %