(Gazzetta dello Sport) Telefonata e pritshme nga Zvicra, Ivan Gazidis niset me mision!

Koha leximit:2 Minute, 24 Second

Javët e fundit, UEFA është rikthyer te komunikoje me disa klube italiane. Arsyeja? Gjithmonë i lidhur me Fair Play-in Financiar dhe me kontrollin e llogarive dhe bilanceve të kompanive. Kohët e fundit, duke pasur parasysh ndikimin e rëndë të pandemisë Covid-19 në futboll, trupi evropian i futbollit ka qenë më pak i ngutshëm mbi kontrollet dhe sanksionet. Por tani është koha për vlerësime të reja të përgjithshme.

Milan është ndër klubet e Serie A të vëzhguara nga afër. Llogaritë e kompanisë qe ka seli ne via Aldo Rossi nuk janë ende plotësisht në rregull. Për këtë arsye në orët në vijim pritet një takim i rëndësishëm. Në këtë kuptim, Gazzetta dello Sport zbuloi se CEO Ivan Gazidis tashmë do të niset sot për në Zvicër, në veçanti për në Nyon, selinë e UEFA-s.

Menaxheri afrikanojugor, tashmë i rikuperuar pas trajtimeve të forta të verës per shkak te semundjes qe kaloi, do të shoqërohet nga Giorgio Furiani, menaxher portofoli i fondit Elliott dhe drejtor i AC Milan. Një nga më të dalluarit dhe më të dëgjuarit brenda klubit.

Tashmë sot të dy drejtuesit do të marrin pjesë në një mbledhje të përgjithshme të organizuar nga UEFA, në prani të të gjithë përfaqësuesve të klubeve të përfshira në Fair Play Financiar dhe për rrjedhojë në rrezik per te marre sanksione. E nesërmja është më e rëndësishme!

Në atë moment do të organizohet seanca dëgjimore e AC Milan para Trupit të Kontrollit Financiar të klubeve evropiane. Milani do të duhet të shpjegojë arsyet pse bilanci i tyre është ende në deficit dhe të vlerësojë hap pas hapi lëvizjet e bëra gjatë tre viteve të fundit.

Ne fakt, Milani ka qene i kujdesshem me bilancet dhe rrogat, aq sa ka vazhduar ta ule tavanin dhe madje duke pasur largime me zero qe kane ndikuar edhe ne merkaton ne hyrje duke mos pasur te ardhura. Vendimet e UEFA-s për sanksionet e mundshme nuk do të vijnë menjëherë, por do të kalojnë disa javë përpara përgjigjes së pritshme, të plotësuar me një vendim.

Por optimizmi tashmë po filtrohet në Milano: në Nyon ata shfaqen mjaft të kënaqur me mënyrën se si Gazidis ka lëvizur vitet e fundit. Ne fakt, Milani do te merret si shembull per shume klube per sakrificat e bera. Nuk është rastësi që Milani, ndër skuadrat kryesore italiane, është ai që ka pasur kthimin më të mirë financiar. Ai arriti të ulë humbjet dhe të rrisë të ardhurat falë strategjisë së vetë Gazidis dhe sponsorizimeve të shumta të nënshkruara. Nuk është rastësi që detyrimet kanë rënë në -90 milionë euro dhe pritet të ulen edhe më shumë në fund të vitit financiar 2021-2022. Ne fakt, nese Milanid do te arrije -30 ose me pak miliona euro, do te jete futur totalisht brenda parametrave duke pasur me pas nje periudhe 3 vjecare per te qene ne rregull ne vazhdim.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %