Këto janë problemet më të përhapura shëndetësore në moshën 60 vjeçare

Koha leximit:1 Minute, 54 Second

Me kalimin e moshës, thonë që njeriu bëhet më i mençur, ndërkohë që sa i përket shëndetit, ekspertët konfirmojnë se ai bëhet më i ngatërruar. Në moshën e tretë ose në dekadën e tetë të jetës, njerëzit përballen me sëmundje nga më të ndryshmet.

Hipertensioni – Njihet si vrasësi i heshtur sepse shfaqet pa ose me pak simptoma. Gratë dhe burrat në të shtatëdhjetat kanë 60% më shumë shanse të vuajnë nga tensioni i lartë i gjakut. Njerëzit e kësaj grupmoshe duhet të kufizojnë kripën, të kryejnë aktivitet fizik, dhe të hanë më shumë fruta.

Kolesteroli i Lartë – Dallohet vetëm nëpërmjet analizave të gjakut. Ai mund të shkaktojë atak në zemër dhe trombozë. Aktiviteti fizik dhe ushqyerja e shëndetshme janë mënyrat më të mira për ta mbajtur nën kontroll edhe në të shtatëdhjetat.

Artriti – E bën të vështirë jetën e një 60 vjeçari dhe jo vetëm atij/asaj. Artriti, reumatizma apo osteoartriti kanë lidhje të fortë me inflamacionin dhe shfaqen kur imuniteti sulmon kyçet dhe indet. Lëvizja dhe aktiviteti fizik janë thelbësore.

Perdja e syrit – Me kalimin e kohës, syri i një personi në të shtatëdhjetat formon perden e cila pengon shikimin. Perdja e syrit mund të hiqet nëpërmjet kirurgjisë.

Humbja e dëgjimit – Humbja e dëgjimit është një faktor rreziku i demencias, depresionit dhe shumë sëmundje të tjera. Ajo mund të ndikojë jashtëzakonisht shumë në mënyrën e të jetuarit. Rregulli kryesor është që veshët duhet të jenë të pastruar nga dylli. Në këtë moshë, mbajtja e pajisjeve të dëgjimit është e paevitueshme megjithatë njerëzit duhet të sigurohen që janë pajisje cilësore.

Osteoporoza – Eshtë një sëmundje që gërryen kockat dalëngadalë duke shkaktuar dëme të pariparueshme. Në moshën e tretë, kockat humbin shumë prej dendësisë së tyre. Ekspertët këshillojnë marrjen e vitaminës D në formën e suplementit.

Pagjumësia – Me kalimin e viteve, njeriu e ka të vështirë të bëjë një gjumë të mirë e të flejë 8 deri në 9 orë. Megjithatë, në të shtatëdhjetat kjo nuk është problem deri në momentin që njeriu ndihet i lodhur gjatë ditës. Ekspertët nuk rekomandojnë ilaçe për gjumë, përveç melatoninës e cila është hormone i gjumit. Rregulli i artë në këtë moshë dhe jo vetëm është që nëse nuk arrini të flini brenda gjysëm ore, atëherë mos rrini në shtrat dhe përpiquni sërish më vonë.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %