Kikiriku është një opsion i mirë për zemrën për 3 arsye

Koha leximit:47 Second

Acidi oleik që përmban kikiriku mund të zvogëlojë kolesterolin e keq (LDL) dhe të rritet mirë (HDL). Kikiriku është një burim i mirë i proteinave dhe ka një përmbajtje të lartë të vitaminave, mineraleve dhe përbërësve bimorë.

Acidi oleik që përmban mund të zvogëlojë kolesterolin e keq (LDL) dhe të rritet mirë (HDL). Kikirikët janë në gjendje për të parandaluar sulmin në tru dhe sëmundje koronare duke rritur lipide të shëndetshme të gjakut.

Përveç kësaj, parandalojnë formimin e gurëve në stomak, kontribuojnë në lëkurën e ndritshme dhe përmirëson gjendjen shpirtërore.

Megjithatë, për shkak të përmbajtjes së lartë të yndyrës dhe kalorive në kikirikë, nuk duhet të ekzagjerohet në konsumim, dhe çdo ditë janë të mjaftueshme 30 gramë.

Uroj që këtë informacion ta merrni dhe ta shfrytëzoni për familjen tuaj. Nëse keni ndonjë sugjerim më tepër, mirëpres komentet ose mesazhet tuaja të sinqerta.

Mua më gjeni në dy faqe zyrtare të verifikuara në rrjetet sociale Facebook dhe Instagram.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %