Jelekët antiplumb, fshirëset e xhamit të makinave dhe printerat, u shpikën nga gratë

Koha leximit:1 Minute, 17 Second

Shekulli i njëzetë ishte sigurisht një shekull plot zbulime, shpikje dhe patenta që patën një ndikim të drejtpërdrejtë në cilësinë e jetës njerëzore. Por gabimisht, ne priremi ta konsiderojmë fushën e shpikjeve dhe patentave një prerogativë mashkullore.

Gjatë shekullit të kaluar, shumë gra kanë pushtuar fushën dhe kanë revolucionarizuar jetën e grave. Disa prej tyre kanë ndihmuar në lehtësimin dhe përmirësimin posaçërisht për gratë.

Këto “zbulime” u nxitën nga domosdoshmëria dhe kontribuan për t’i bërë gratë gjithnjë e më të emancipuara. Kush do të kishte menduar për një makinë larëse apo pjatalarëse nëse jo një grua?

Dhe përsëri, ishte e qartë se herët a vonë një zonjë do të ishte ngritur dhe do të ishte rebeluar kundër brezave dhe korseve dhe do të pakësonte të brendshmet e saj në mënyrë që të shkaktonte sa më pak shqetësim.

Ndër shpikjet më ekstravagante dhe të papritura të konceptuara nga gratë për një nevojë reale të komunitetit janë ato të fshirëseve të xhamit të përparmë, udhëzuesi për të parandaluar daljen e rrotave të trenave dhe tramvajit nga shinat, llamba e parë publike me gaz, karroca me rrota, madje edhe kutia e picës.

Prototipi i parë i një kompjuteri elektronik lindi nga bashkimi i aftësisë analitike të një burri dhe krijimtarisë së një gruaje, stërgjyshi i kompjuterit tonë. Shkurtimisht, ata që këmbëngulin të mendojnë se gratë arsyetojnë vetëm me anën e djathtë të trurit (ajo ku qëndron sfera emocionale) do të detyrohen të ndryshojnë mendje dhe të mendojnë se në fund të fundit, rregulli i domosdoshmërisë që mpreh mendja nuk ka gjini.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %