MN | Milan-UEFA, afron ballafaqimi miqësor. Por Gazidis & Co kanë kartën fituese tani në Nyon

Koha leximit:2 Minute, 46 Second

Milan dhe Fair Play Financiar, një takim i shtyrë me kalimin e kohës për shkak të pandemisë, por që gjatë pranverës – ndoshta në fillim të prillit – do të duhet të përfundojë.

Rruga ekonomike e klubit ne Via Aldo Rossi, në sezonet e fundit, është karakterizuar fuqimisht nga një menaxhim i virtytshëm, duke synuar reduktimin progresiv të çekuilibrit midis kostove dhe të ardhurave, deri në, në nivelin e projeksionit, në -40 mln euro në 30 qershor 2022 (tregues dhe subjekt i variablave të shumta duke përfshirë faturat e stadiumit dhe bonuset e Champions).

Një rrugë e padyshimtë ajo e Milanit, nën drejtimin e Ivan Gazidis, i cili ishte i pranishëm më 28 qershor 2019 në selinë e CAS në Lozanë, kur Milani dhe UEFA, përballë gjyqtarëve përgjegjës për gjykimin e situatës, arritën në hartimin e “Consent Award” i cili përmban udhëzimet ekonomike dhe financiare që klubi duhet të kishte mbajtur në vitet pas hartimit të tij.

Në të njëjtën kohë, në sezonin 2019-20, Milani u përjashtua edhe nga Europa League si sanksioni maksimal për të shëruar “mëkatet” ekonomike kryesisht për shkak të drejtimit të mëparshëm.

Linja e vleresuar

Që nga ajo ditë, Milani filloi një proces të virtytshëm të ristrukturimit të llogarive të kompanisë që është syte e të gjithëve. Ai ka qenë gjithmonë në kontakt të vazhdueshëm me UEFA-n dhe Trupin e Kontrollit Financiar të Klubeve, i cili është organi përgjegjës për monitorimin e stabilitetit ekonomik të kompanive.

Kishte edhe një filtër vlerësimi nga Nyon për përpjekjet e bëra nga Milani në një periudhë të vështirë si ajo pandemike, ku shkurtimi i shpenzimeve ishte i qartë dhe i strukturuar mirë.

Pronësia, në këtë drejtim, ka ecur gjithmonë drejt në rrugën e saj, duke e ditur mirë se një kompani me llogaritë e saj në rregull mund të bëhet më konkurruese në raport me ata që akumulojnë borxhe.

Janë strategji të ndryshme, të cilat herët a vonë do të paraqesin llogari të ndryshme.

UEFA ka njoftuar efektivisht Milanin që të fillojë përgatitjen e dokumenteve për sondazhin e ri brenda parametrave të FPF, rregullat e të cilit gjithashtu do të jenë objekt rishikimi.

Nuk ka asgjë të re në klub, ku të gjithë janë të vetëdijshëm se marrëveshja do të diskutohet në takimin e Nyonit në prill, ku megjithatë Milani do të paraqesë kartat në favor, duke i treguar UEFA-s se ka respektuar atë që është rënë dakord. në Çmimin e Pëlqimit me rezultate më se të kënaqshme.

Është po aq e vërtetë që klubi nuk do të jetë i imunizuar nga kufizimet nga ana e UEFA-s, sepse rregullat thonë që nëse nuk je në flluskë me “break even”, duhet të paguash diçka.

Sanksionet, në këtë drejtim, mund të ndikojnë në përbërjen e listës për garat e UEFA-s deri në sektorin ekonomik, por duhet mbajtur mend se Milani – ndër vite – ka parashikuar sigurime shoqërore në buxhet për të mbuluar këto mangësi të mundshme.

Tani mbetet vetëm të presim ballafaqimin në tokën zvicerane, por nga ajo që kemi mësuar, Milani është i qetë dhe i vetëdijshëm se ka punuar mirë pikërisht për të minimizuar ndikimin e marrëveshjes, sepse, në fakt, është sikur ajo tashmë kishte funksionuar sipas rregullave shumë të sakta nga të cilat nuk është shmangur kurrë… Edhe pse ndodhi pandemia! Avantazhi me i madh i Gazidis & Co mbetet ky…

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %