Miq, kam dy fjalë të sinqerta për ju që e përdorni shpesh medikamentin “OKI”

Koha leximit:1 Minute, 8 Second

‘Oki’ është një nga medikamentet më të përdorura në Shqipëri kundër dhim.bjeve, por edhe rastet kur personat janë me gripozë. Problemi është se njerëzit harrojnë një detaj me rëndësi.

Përveç efektit të shpejtë, Oki ka edhe efekte anësore të cilat mund të jenë shumë problematike, kur përdorimi i këtij medikamenti ndodh për një kohë shumë të gjatë dhe intensive.

Mund të shfaqen shqetësime të stomakut, kapsllëk, diarre, marramendje, përgjumje, humbje oreksi ose dhim.bje koke. Ndonëse ndonjë nga këto efekte vazhdon ose përkeqësohet, njoftoni menjëherë mjekun ose farmacistin tuaj.

Nëse mjeku ju ka udhëzuar ta përdorni këtë ilaç, mbani mend se mjeku ka gjykur se përfitimi për ju është më i madh se problemet e efekteve anësore. Shumica e njerëzve që e përdorin këtë ilaç nuk kanë efekte anësore.

Ky medikament mund të rrisë pres.ionin e gjakut. Ju duhet ta kontrolloni rregullisht dhe tregojini mjekut tuaj nëse rezultatet janë të larta.

Tregoni menjëherë mjekut nëse keni efekte anësore të tilla si rrahje të shpejta të zemrës, ndryshime të dëgjimit, ndryshime në gjendjen e humorit, dhimbje koke e vazhdueshme e fortë, dhi.mbje stomaku, ndryshime në shikim, dhimbje të kyqeve ose të ngjashme.

Ky medikament, ndonëse rrallë, mund të ndodh të shkaktojë efekte anësore të tilla si sëmundje serioze të mëlçisë. Kërkoni kujdes të menjëhershëm të mjeku, nëse vërëni ndonjë simptomë të dëmtimit të mëlçisë.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %