Një pasanik, në çastet e fundit të jetës, thirri të birin dhe i shprehu dëshirën: “Bir, kam një amanet të fundit…”

Koha leximit:1 Minute, 30 Second

Një pasanik, në çastet e fundit të jetës, thirri të birin dhe i shprehu dëshirën e tij të fundit. “Bir, kam një amanet të fundit, të lutem të më va.rro.sësh me gjithë çorapet që kam veshur”.

“Më pëlqejnë shumë këto. Nnëse do hasësh në ndonjë vështirësi, mbi dollap të kam lënë një letër”. Minuti erdhi dhe ai ndërroi jetë. I biri këmbënguli që t’i realizonte dëshirën të atit, por hasi në kundërshtimin e hoxhës.

“Djalosh, kjo që kërkon ti është e pamundur. Babai yt ka qenë besimtar dhe ne e kemi për zakon që të ndjerin ta mbështjellim me qefin”.

Hoxha ishte i vendosur dhe nuk lëshonte pe. Djali nxitoi menjëherë dhe nisi të lexojë letrën mbi dollap që i kish lënë babai: “Bir, siç po e sheh edhe vetë, edhe pse isha shumë i pasur, nuk po mundem të marr dot me vete as edhe një palë çorape, imagjino pak për të tjerat”.

Mësimi: Në këtë botë duarbosh kemi ardhur dhe të tillë do të ikim, prandaj mos prishni marrëdhëniet me të dashurit dhe familjarët tuaj për çështje pasurie. Në jetë kemi nevojë vetëm për dashuri, për asgjë tjetër. Kur Aleksandri i madh ishte në ditët e fundit të tij, shprehu amanet tri dëshira:

Arkëmortin e tij ta mbanin doktorët mbi supe. Rrugën para tij ta shtronin me flori. Duart e tij t’ia linin zbuluar jashtë arkivolit. Pasi u pyet për arsyen e këtyre dëshirave të çuditshme, ai u përgjigj:

“Dua që njerezimi të marrë këto tre mësime: Të kuptojnë që nuk ka mjek në botë që mund ta shmangë humbjen e jetës. Të kuptojnë që asnjë fraksion të pasurisë sime nuk mora dot me vete. Të kuptojnë që duarbosh erdha dhe duarbosh ika, edhe pse isha mbreti më i pasur dhe më fuqiplotë në tokë”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %