Categories
Këshilla

Fërkimi i syve është zakoni më i keq i ditës, hiq dorë sa më shpejt

Të gjithë dermatologët thonë se lëkura përreth syve është më delikate, dhe është zona e parë në fytyrë që jep shenjat e plakjes.

Por janë disa zakone të përditshme që përdorin disa prej femrave që përshpejtojnë këtë proces, duke krijuar rrudha të parakohshme. Dermatologia Natasha Cook, tregon shkaqet e plakjes së syve. Përveçse ekziston faktori gjenetik, nëse i rregulloni disa prej këtyre gjërave do të keni sy të çlodhur dhe të shndritshëm.

Fërkimi i syve është zakoni më i keq i ditës për plakjen e tyre dhe është rreziku numër një sipas Cook, pasi krijon inflamacion. Të flesh anash nuk është lehtësuese jo vetëm për qafën dhe shpatullat por dhe për sytë, për më tepër ushtron presion vetëm në një anë. Dermatologët rekomandojnë fjetjen në shpinë.