Categories
Lajme

Kuriozitet: Një gropë në Meksikë “gëlltit” një shtëpi dhe dy qen

Një gropë është rritur më shumë se një fushë futbolli dhe ka bllokuar dy qen në thellësinë e saj. Sipas mediave të huaja, bëhet fjalë për një gropë e madhe që u shfaq në fund të majit në një fermë në Meksikën qendrore.

Por ajo është rritur më shumë se një fushë futbolli, kur filloi të gëlltiste një shtëpi dhe bllokoi dy qen në thellësitë e saj. Qeveria e shtetit qendror të Puebla iu përgjigj kërkesave emocionale nga adhuruesit e kafshëve për të provuar të shpëtonin dy qentë, të cilët janë bllokuar duke rënë 15 metra ujë.

Kjo pasi që meqenëse toka në skajet vazhdon të shembet në ujë në fund të gropës, do të ishte e rrezikshme të përpiqesh të shpëtosh kafshët. Por zyrtarët thanë se ata u kanë hedhur ushqim dy qenve të vegjël, të cilët quhen Spay dhe Spike.

Qeveria meksikane ka dërguar ushtarë për të mbajtur njerëzit 600 metra larg buzës së vrimës, e cila është 15 metra e thellë. Disa banorë besojnë se gropa është rezultat i nxjerrjes së tepërt të ujit nëntokësor nga fabrikat ose një impiant shishesh uji në zonë.

Por fundi i vrimës është i mbushur me ujë që duket se ka rryma të forta dhe zyra kombëtare e mbrojtjes civile tha se ekspertët mendojnë se ajo ishte shkaktuar nga diçka si një lumë nëntokësor.