Categories
Lajme

Bletët e Himalajeve gjigante, mjalti i tyre me veti të jashtëzakonshme, por shkakton halucinacione

Në majat e Maleve Himalaje, ku nuk është gjetur se ka jetuar ndonjëherë njerëz, jetojnë bletët më të mëdha në Botë. Këto bletë që janë të gjata deri në tre centimetra, janë të vendosura në Shkëmbin e Bletës.

Por, mjalti i kuq që bëjnë këto bletë, nuk ngjanë aspak me atë që blihet në dyqane. Kjo mjaltë ka një aftësi të pashpjegueshme, që të ndihmoi të prekurit me diabet, hipertension, dhe shumë sëmundje të tjera.

Mirëpo, në doza të mëdha, apo tek njerëz me probleme të ndryshme, kjo mjaltë mund të shkaktojë edhe halucinacione. Nuk dihet se cila është substanca mistike e këtij mjalti, që e bën atë aq të fortë dhe të pakrahasueshme me të tjerat.