Categories
Këshilla

Kapsllëku te fëmijët është problem për nënat, dieta është problemi!

Kapsllëku është i zakonshëm tek fëmijët e vegjël dhe mund të jetë lidhur me ndonjë nga shkaqet e cekura më lartë. Në një numër të vogël të fëmijëve, kapsllëku mund të jetë si rezultat i problemeve fizike.

Fëmijët me defekte të tilla si mungesa e mbaresa nervore në një pjesë të zorrës, anomalitë e shtyllës kurrizore, hipotireoza, retardimet mentale dhe disa sëmundje të tjera të trashëguara të çrregullimit të metabolizmit, vuajnë me simptomat e kapsllëkut.

Kapsllëku tek fëmijët, megjithatë, është zakonisht për shkak të peristaltikës së zvogëluar të zorrëve. Ushqimi i dobët. Një shkak kryesor i kapsllëk mund të jetë një dietë të lartë me yndyra shtazore (mish, produktet e qumështit, vezë) dhe sheqer (ëmbëlsirat e ndryshme), por e ulët në fibra (perime, fruta, drithëra), fibra të cilat ndihmojnë në masë të madhe lëvizjen e zorrëve.

Disa studime kanë treguar se marrja e ushqimeve me fibra rrit sasinë e jashtëqitjes dhe duke rrit sasinë rritet frekuenca e të dalurit jashtë, dhe më pak kapsllëk.