Categories
Këshilla

Mos e anashkaloni kurrë kremin e natës!

Për shkak se është shumë e ndjeshme, lëkura ka nevojë për kujdesin e duhur. Shumë njerëz tregojnë të pakujdesshëm dhe për rrjedhojë përballen me probleme të tilla si puçrrat, rrathët e zinj poshtë syve apo skuqje.

Për këtë arsye, përveç rutinës së mëngjesit, duhet të kujdeseni dhe për darkën, duke nisur nga aplikimi i kremit të natës. Ky hap është shumë i dobishëm pasi e bën lëkurën më të ndritshme dhe të shëndetshme.

Kremi i natës e mban lëkurën të hidratuar – Kremi siguron lagështi në lëkurë dhe parandalon tharjen e saj.
Redukton acarimin – Kremrat e natës përmbajnë agjentë qetësues që zvogëlojnë acarimin dhe inflamacionin e lëkurës dhe gjithashtu siguron freski.

Përmirëson qarkullimin e gjakut – Është e nevojshme të merrni sasinë e duhur të qarkullimit të gjakut në lëkurë për të zvogëluar problemet dhe për ta bërë lëkurën më të shëndetshme. Toni i lëkurës gjithashtu rritet kur lëkura merr qarkullimin e duhur të gjakut.

Redukton shenjat e plakjes – Kremi i natës ruan elasticitetin e lëkurës duke zvogëluar kështu shenjat e plakjes së lëkurës. Përdorimi i kremit të natës zvogëlon vijat e holla dhe rrudhat e lëkurës.

Ushqen lëkurën – Përdorimi i kremit të natës rigjallëron dhe siguron ushqim për qelizat e lëkurës. Gjithashtu e bën lëkurën më të butë.