Categories
Këshilla

Të mirat e farave, Anila Kalleshi: Duhet të dini këto gjëra…

Farat sjellin benefite të mrekullueshme në shëndetin tonë. Konsumimi i nje porcioni prej 30 gr fara çdo ditë mund të rrisë shëndetin e përgjithshëm, veçanërisht shëndetin kardiovaskular.

Përfitimet shëndetësore të farës së lulediellit mund të jenë të mjaftueshme për të merituar një vend në sirtarin tuaj të kuzhinës.Farat e lulediellit nuk kanë vetëm shumë proteina, por janë të mbushura me vitaminë E, me magnez dhe plot me yndyrna te shendetshme.

Farat e kungullit përmbajnë sasi të madhe të hekurit që e mbajnë nivelin e energjisë në trup në mënyrë stabël (të qëndrueshëm). Farat chia ndihmojnë jashtëzakonisht shumë në tretje ndërsa farat e lirit luftojnë inflamacionin.