Categories
Receta

Lule kungulli të mbushura, receta interesante e sezonit

8 lule kungulli, 150 gr gjizë, 100 gr mocarelë me qumësht lope, 1 lugë me djathë të grirë grana, 4 gjethe të vogla borziloku dhe piper

Pastroji lulet e kungullit duke u hequr pistilin dhe fijet e jashtme. Gjizën dhe përzieje me djathin e grirë grana, me gjethet e borzilokut të prera për së gjati, me mocarelën e bërë copa- copa dhe me piperin.

Mbushi lulet me kremin e gjizës duke përdorur një hinkë kuzhine, pastaj mbylli me kujdes. Piqi në avull ose, nëse të pëlqen një shije më e fortë, kaloji në një brumë petullash dhe skuqi me shumë vaj.

Categories
Receta

Lule kungulli të mbushura, receta e preferuar e sezonit!

Përbërësit: 8 lule kungulli, 150 gr gjizë, 100 gr mocarelë me qumësht lope, 1 lugë me djathë të grirë grana, 4 gjethe të vogla borziloku dhe piper.

Pastroji lulet e kungullit duke u hequr pistilin dhe fijet e jashtme. Shoshe gjizën dhe përzieje me djathin e grirë grana, me gjethet e borzilokut të prera për së gjati, me mocarelën e bërë copa- copa dhe me piperin.

Mbushi lulet me kremin e gjizës duke përdorur një hinkë kuzhine, pastaj mbylli me kujdes. Piqi në avull ose, nëse të pëlqen një shije më e fortë, kaloji në një brumë petullash dhe skuqi me shumë vaj.