Categories
Këshilla

Për një memorie të fortë, duhet të keni parasysh këto këshilla!

Ka shumë teori të ndryshme rreth asaj se përse ne harrojmë. Disa thonë se kjo ka të bëjë me gjenetikën, e disa tjerë thonë se është çështje moshe

Por, nëse veç keni filluar të keni probleme me kujtesën, atëherë mos i humbni shpresat për zhvillimin e një kujtese më të mirë. Ekzistojnë disa mënyra për ta përmirësuar kujtesën, por më të mirën ndër to ne kemi tendenca ta shmangim.

Fjala është për ushtrimet aerobike. Sipas një studimi, personat mbi 50 vjet e kishin përforcuar kujtesën e tyre vetëm pas gjashtë jave që kishin bërë lloje të ndryshme të ushtrimeve aerobike.

Ky studim ishte publikuar në revistën “Frontiers in Aging Neuroscience”. Kryerja e ushtrimeve aerobike ndikon shumë në përforcimin e zonave të trurit që janë përgjegjëse për mbajtjen në mend.

Pra, nëse veç dëshironi të mbani mend numrat e telefonit, emrat dhe fytyrat e njerëzve që sapo i keni takuar, atëherë është mirë ta filloni ditën me ushtrime të tilla.