Categories
Këshilla

Zgjoheni me dhimbje koke në mëngjes? 4 arsye pse ju ndodh kjo

Nëse shpesh zgjoheni me dhimbje koke, atëherë nuk jeni vetëm, pasi dhimbjet e kokës në mëngjes kanë tendencë të jenë shumë të zakonshme. Arsyet janë të shumta dhe mund të ndryshojnë ndjeshëm nga personi në person. Disa shkaqe të mundshme që mund të “fshihen” pas dhimbjes tuaj të kokës në mëngjes janë:

Keni pagjumësi – Mungesa e gjumit është përgjithësisht një shkak i zakonshëm i dhimbjeve të kokës. Nëse keni vështirësi të flini rregullisht dhe nuk ndiheni të relaksuar atëherë me siguri po përjetoni ndonjë çrregullim gjumi.

Simptoma e tërheqjes së kafeinës – Dhimbja e kokës në mëngjes mund të jetë një simptomë e “privimit” të kafeinës dhe zakonisht ndodh tek njerëzit që konsumojnë shumë filxhanë kafe gjatë ditës. Kafeina mund të ndikojë në rrjedhën e gjakut në tru dhe nëse nuk konsumoni aq filxhanë sa zakonisht mund të shkaktojë efekte anësore neurologjike që janë të ngjashme me privimin e substancave të tjera.

Lani dhëmbët – Larja e dhëmbëve mund të shkaktojë tension në nyjet temporomandibulare, të cilat lidhin nofullën e poshtme me kafkën para veshit, ndërsa mund të shkaktojë ndryshime në pozicionin e nofullës. E gjithë kjo çon në tension të akumuluar, i cili mund të shkaktojë dhimbje koke.

Mund të përjetoni migrenë – Migrena mund të ndodhë në çdo kohë, por shumë njerëz përjetojnë migrenë natën vonë ose herët në mëngjes. Në fakt, sipas studimeve, migrena shfaqet në një “rreth”, një zbulim që sugjeron se zakonisht ndodh afërsisht në të njëjtën kohë gjatë ditës. Prandaj, është e mundur që dhimbja e kokës që keni kur zgjoheni të jetë në të vërtetë një migrenë.

Categories
Këshilla

Katër arsye se pse çoheni me dhimbje koke në mëngjes

Nëse shpesh zgjoheni me dhimbje koke, atëherë nuk jeni vetëm, pasi dhimbjet e kokës në mëngjes kanë tendencë të jenë shumë të zakonshme. Arsyet janë të shumta dhe mund të ndryshojnë ndjeshëm nga personi në person. Disa shkaqe të mundshme që mund të “fshihen” pas dhimbjes tuaj të kokës në mëngjes janë:

Keni pagjumësi – Ben Affleck merr vendimin e papritur për lidhjen me Jennifer Lopez. Mungesa e gjumit është përgjithësisht një shkak i zakonshëm i dhimbjeve të kokës. Nëse keni vështirësi të flini rregullisht dhe nuk ndiheni të relaksuar atëherë me siguri po përjetoni ndonjë çrregullim gjumi.

Simptoma e tërheqjes së kafeinës – Dhimbja e kokës në mëngjes mund të jetë një simptomë e “privimit” të kafeinës dhe zakonisht ndodh tek njerëzit që konsumojnë shumë filxhanë kafe gjatë ditës. Kafeina mund të ndikojë në rrjedhën e gjakut në tru dhe nëse nuk konsumoni aq filxhanë sa zakonisht mund të shkaktojë efekte anësore neurologjike që janë të ngjashme me privimin e substancave të tjera.

Lani dhëmbët – Larja e dhëmbëve mund të shkaktojë tension në nyjet temporomandibulare, të cilat lidhin nofullën e poshtme me kafkën para veshit, ndërsa mund të shkaktojë ndryshime në pozicionin e nofullës. E gjithë kjo çon në tension të akumuluar, i cili mund të shkaktojë dhimbje koke.

Mund të përjetoni migrenë – Migrena mund të ndodhë në çdo kohë, por shumë njerëz përjetojnë migrenë natën vonë ose herët në mëngjes. Në fakt, sipas studimeve, migrena shfaqet në një “rreth”, një zbulim që sugjeron se zakonisht ndodh afërsisht në të njëjtën kohë gjatë ditës. Prandaj, është e mundur që dhimbja e kokës që keni kur zgjoheni të jetë në të vërtetë një migrenë.