Categories
Këshilla

Dhjetë këshilla për të rënë shpejt nga pesha

10 Këshilla për humbje peshe për t’i bërë gjërat më të lehta (dhe më të shpejta). Hani mëngjes të lartë në proteina. Ushqimi i një mëngjesi të lartë në proteina është treguar të reduktojë konsumimin e kalorive gjatë gjithë ditës.

Shmangni pijet me sheqerë dhe lëngjet e frutave. Këto janë gjërat më kalorike që mund të futni në trupin tuaj dhe shmangia e tyre mund t’iu ndihmojë të humbni peshë.

Pini ujë një orë e gjysmë para ngrënies. Një studim tregoi se pirja e ujit gjysmë ore para ngrënies rrit humbjen e peshës me 44% gjatë 3 muajve.
Zgjidhni ushqime miqësore për humbje peshe. Disa ushqime janë shumë të dobishme për humbjen e yndyrës.

Hani fibra të tretshme. Studimet tregojnë se fibrat e tretshme mund të reduktojnë yndyrën, veçanërisht në zonën e barkut. Shtojca të fibrave si glukomanani mund të ndihmojë gjithashtu.

Pini kafe ose çaj. Nëse pini kafe ose çaj, atëherë pini sa më shumë që dëshironi, sepse kafeina mund të rrit metabolizmin tuaj me 3-11%.
Hani kryesisht ushqime të plota, të papërpunuara. Bazoni shumicën e dietës tuaj në ushqime të tëra. Ato janë më të shëndetshme, më ngopëse dhe kanë shumë më pak të ngjarë të shkaktojnë ngrënie me tepri.

Hani ushqimin tuaj ngadalë. Ngrënësit e shpejtë fitojnë më shumë peshë me kalimin e kohës. Të ushqyerit ngadalë ju bën të ndiheni më të ngopur dhe nxit hormonet e reduktimit të peshë.

Peshohuni çdo ditë. Studimet tregojnë se njerëzit që peshojnë vetën çdo ditë kanë shumë më shumë gjasa të humbin peshë dhe ta mbajnë atë për një kohë të gjatë.

Fleni mirë natën, çdo natë. Gjumi i varfër është një nga faktorët më të fortë të rrezikut për të fituar peshë, kështu që kujdesja për gjumin tuaj është e rëndësishme.