Categories
Këshilla

Keni lëkurë të yndyrshme? Këtu gjeni 5 këshilla efikase për të minimizuar poret

Nëse keni lëkurë të yndyrshme, patjetër që keni vënë re poret intensive në fytyrën tuaj. Ndërsa ky problem mund të mos zhduket plotësisht, poret mund të bëhen më pak të dukshme nëse ndiqni pesë këshillat e mëposhtme.

Përdorni akull – Bëjini masazh fytyrës me një kub akulli për disa sekonda për të mbyllur poret e hapura.

Miratoni një rutinë të duhur të kujdesit për fytyrën – Pastrimi i plotë i lëkurës dhe shtresimi i shpeshtë janë kushtet themelore për një lëkurë me shkëlqim pasi kur poret mbledhin papastërti, duken më të mëdha. Një hap tjetër i rëndësishëm është hidratimi i fytyrës, me nnjë krem që nuk i bllokon poret.

Shfrytëzoni fuqinë e avullit – Vloni ujin për disa minuta dhe më pas me një peshqir mbuloni kokën. Avulli ka vetinë të hapë poret, më pas lajeni fytyrën për të pastruar poret e hapura.

Aplikoni maskë me argjilë – Maskat prej argjile largojnë papastërtitë, qelizat e vdekura dhe vajin e tepërt nga lëkura, ndërsa zvogëlojnë infeksionin dhe kanë veti antibakteriale.

Mos neglizhoni asnjëherë kremin tuaj mbrojtës – Rrezet e diellit zvogëlojnë kolagjenin e lëkurës. Pa kolagjenin e nevojshëm, poret duken më të mëdha. Kjo është një arsye tjetër për të mos dalë asnjëherë nga shtëpia pa aplikuar kremin mbrojtës.