Categories
Këshilla

Studimi: Një kafe mund të ndihmojë ndaj koronavirusit

Një studim hedh dritë mbi mënyrën se si pirja e kësaj kupe shtesë mund të jetë ndihmë për të larguar koronavirusin. Kafeja është një pije e dashur nga shumë njerëz, që zakonisht merret për të filluar një ditë të zënë ose për t’ju mbajtur zgjuar për atë orë shtesë pune.

Përpos të qenit një pije që ndihmon për t’i dhënë një shkundje niveleve të energjisë, tani është një pije që ndoshta mund të shpëtojë jetë. Konsumi i kafesë thjesht mund të sjellë nivelet e rrezikut më të ulëta se më parë, thotë një studim.

Megjithëse këto studime janë subjektive dhe nuk janë të zbatueshme për njerëzit nga të gjitha sferat e jetës dhe çështjet shëndetësore, është provuar të jenë efektive në një masë të madhe.

Universiteti Northwestern në Amerikë mblodhi disa studiues për të konkluduar nivelet e rrezikut mes njerëzve që konsumojnë disa produkte ushqimore.

Studiuesit thanë se përveç marrjes së kafesë, edhe rritja e perimeve dhe prerja e mishit mund të jetë e dobishme për të ulur faktorin e rrezikut.