Categories
Këshilla

Pse nuk duhet të lëmë shishe plastike në makinë kur temperaturat janë të larta?

Pse nuk duhet te leme shishe plastike ne makine kur temperaturat jane te larta? Shishet plastike me ujë janë edhe më të rrezikshëm për ti lënë pas, sepse ato leshojne kimikate të dëmshme kur lihen në nxehtësi.

Në një studim që tregon efektet e temperaturave të ruajtjes në lirimin e kimikateve si antimon dhe bisfenol A, u zbulua se më shumë kimikate u liruan kur temperatura u rrit . Eksperimenti gjithashtu zbuloi se kur shishet u ruajtën në 158 ° F për 4 javë, lirimi i bisfenol A dhe antimon nuk plotësonin standardet rregulluese për marrjen e përditshme kronike.

Bisfenol A, i njohur gjithashtu si BPA, është një kimikat që eshte treguar jashtëzakonisht i keq në vitet e fundit. Është provuar se ndryshon nivelet e hormoneve dhe lidhet posaçërisht me nivelet më të ulëta të testosteronit tek meshkujt .

BPA gjithashtu kontribuon në zhvillimin dhe përparimin e kancerit . Antinom, nga ana tjetër, mund të shkaktojë dhimbje në stomak, të vjella, diarre dhe ulcera te stomakut Është e sigurt të thuhet se marrja e sasive.