Categories
Lajme

Sa gota ujë në ditë ka nevojë trupi yt? Ja se si bëhet llogaria

Ju harroni të pini ujë, nuk dini sa të pini dhe si ta bindni veten për të pirë më shumë gjatë ditës. Shihni këtu të gjitha truket dhe truket që do t’ju ndihmojnë të konsumoni më shumë H20!

Si të llogarisni sa ujë keni nevojë çdo ditë – E vërteta është se rregulli i 8 gotave ujë nuk korrespondon me nevojat e të gjithë ujit. Sasia e ujit që duhet të pini lidhet me lartësinë, peshën, moshën, aktivitetin fizik dhe temperaturën e ambientit. Kështu, për shembull, kur stërviteni dhe është nxehtë, duhet të pini më shumë ujë dhe lëngje. Rekomandimi i përgjithshëm për marrjen e duhur ditore të ujit nga të gjitha burimet, përfshirë ushqimin dhe pijet, është rreth 2.5 litra për burrat e rritur dhe 2 litra për gratë e rritura.

Nëse doni të llogaritni sa ujë ju nevojitet, bëni këtë truk të zgjuar: Vendosni një peshore dhe peshoni. Ndani peshën tuaj me 30. Rezultati është sasia e ujit që duhet të pini çdo ditë. Për shembull, nëse jeni 70 kg duhet të pini dy litra e gjysmë ujë (70/30 = 2.30). Nëse ushtroni, shtoni sasinë, pasi humbni ujë nga djersitja. Shtoni rreth 350 ml shtesë për çdo gjysmë ore që stërviteni. Si të pini më shumë ujë! Të gjitha hacks!

Shpesh ndodh që të keni një ditë të pafund në punë dhe të kuptoni natën se keni pirë vetëm një gotë ujë! Kjo është veçanërisht e vërtetë tani që zakonet janë përmbysur dhe shtëpitë tona janë bërë shkolla, vende pune dhe palestra. Mund të jetë kaq e lehtë të neglizhoni hidratimin tuaj. Për këtë:

Vendosni një shirit gome në dorën tuaj si kujtesë – Vendosni një shirit gome ose byzylyk në dorën tuaj dhe sigurohuni që ta hiqni dhe ta vishni rregullisht nga ana tjetër. Nëse zbuloni se nuk e keni veshur gomën në dorën tjetër për një kohë tani, atëherë mbushni gotën me ujë dhe pijeni!

Pini një gotë pas çdo pushimi në banjë – Filloni një zakon duke e shoqëruar ujin me një nga lëvizjet tuaja më të zakonshme: të shkoni në tualet. Çohesh nga tavolina për pushim dhe shkon në tualet? Ndaloni në kuzhinë për të pirë një gotë ujë. Sa më shumë ujë të pini, aq më shumë do të shkoni në tualet, që do të thotë se sa më shumë ujë do të pini. Cikël!

Shkarkoni një aplikacion për të gjetur sasinë e ujit që pini – Aplikimi për sa gota keni pirë mund të jetë i lehtë, argëtues dhe falas siç janë aplikacionet: Daily Water Free, Daily Daily, Hidrate Spark, H2Opal, SWIGM, Ozmo. Shkarkoni atë në telefonin tuaj celular dhe për shëndetin tuaj!

Mbani një shishe me vete – Është e lehtë të mbani mend të mbushni me ujë kur burimi është afër. Keni një shishe ujë në tryezën tuaj, pranë shtratit tuaj dhe në banakun e kuzhinës për t’ju kujtuar të pini ujë.

Pini çaj bimor – Pavarësisht nëse ju pëlqejnë agrumet, lulet, erëzat apo edhe çokollata, ka një çaj për ju që do t’ju ​​ndihmojë ta shijoni dhe të qëndroni të hidratuar.

Categories
Lajme

E dini pse nuk duhet të lëmë shishe plastike në makinë gjatë verës?

Shishet plastike me ujë janë edhe më të rrezikshme për t’i lënë pas, sepse ato leshojne kimikate të dëmshme kur lihen në nxehtësi. Në një studim që tregon efektet e temperaturave të ruajtjes në lirimin e kimikateve si antimon dhe bisfenol A, u zbulua se më shumë kimikate u liruan kur temperatura u rrit.

Eksperimenti gjithashtu zbuloi se kur shishet u ruajtën në 158 ° F për 4 javë, lirimi i bisfenol A dhe antimon nuk plotësonin standardet rregulluese për marrjen e përditshme kronike. Bisfenol A, i njohur gjithashtu si BPA, është një kimikat që eshte treguar jashtëzakonisht i keq në vitet e fundit.

Është provuar se ndryshon nivelet e hormoneve dhe lidhet posaçërisht me nivelet më të ulëta të testosteronit te meshkujt. BPA gjithashtu kontribuon në zhvillimin dhe përparimin e kan-cerit. Antinom, nga ana tjetër, mund të shkaktojë dhimbje në stomak, të vjella, diarre dhe ulcera te stomakut Është e sigurt të thuhet se marrja e sasive të mëdha të njërës nga këto kimikate nuk është e mirë për askënd.

Categories
Lajme

Pse shishet e ujit kanë datë skadence kur uji nuk skadon?

Uji i çezmës mund të ruhet dhe të konsumohet deri në 6 muaj me rrezik minimal të efekteve anësore, për sa kohë është ruajtur siç duhet (vend i freskët, i thatë dhe i errët).

Ky ujë mund të ketë një shije pak më ndryshe me kalimin e kohës, që shkaktohet nga dioksidi i karbonit në ajër. Megjithatë, ndonëse mund të kenë një shije jo të mirë, ende konsiderohet përgjithësisht i sigurt për t’u pirë deri në 6 muaj.

Po uji në shishe plastike? Shishet plastike kanë një datë skadence, por që nuk lidhet me ujin, por me shishen. Në përgjithësi, nuk është ide e mirë që të pini ujë nga një shishe plastike që është shumë larg datës së skadimit. Kjo ndodh për shkak se plastika mund të derdhet në ujë dhe me kalimin e kohës, ta kontaminojë me kimikate si antimoni dhe bisfenoli.

Nëse gëlltiten rregullisht, këto përbërje plastike mund të grumbullohen ngadalë në trup, gjë që mund të dëmtojë shëndetin e zorrëve, imunitetin dhe funksionin e frymëmarrjes. Nëse vini re se uji ka një shije të çuditshme, duhet ta zieni para se ta pini ose ta hidhni.

Categories
Këshilla

A e dini se pse shishet kanë datë skadence?

Uji i çezmës mund të ruhet dhe të konsumohet deri në 6 muaj me rrezik minimal të efekteve anësore, për sa kohë është ruajtur siç duhet (vend i freskët, i thatë dhe i errët)

Ky ujë mund të ketë një shije pak më ndryshe me kalimin e kohës, që shkaktohet nga dyoksidi i karbonit në ajër. Megjithatë, ndonëse mund të kenë një shije jo të mirë, ende konsiderohet përgjithësisht i sigurt për t’u pirë deri në 6 muaj.

Po uji në shishe plastike? Shishet plastike kanë një datë skadence, por që nuk lidhet me ujin, por me shishen. Në përgjithësi, nuk është ide e mirë që të pini ujë nga një shishe plastike që është shumë larg datës së skadimit.

Kjo ndodh për shkak se plastika mund të derdhet në ujë dhe me kalimin e kohës, ta kontaminojë me kimikate si antimoni dhe bisfenoli. Nëse gëlltiten rregullisht, këto përbërje plastike mund të grumbullohen ngadalë në trup, gjë që mund të dëmtojë shëndetin e zorrëve, imunitetin dhe funksionin e frymëmarrjes. Nëse vini re se uji ka një shije të çuditshme, duhet ta zieni para se ta pini ose ta hidhni.

set of water bottles isolated on white background