Categories
Këshilla

Vaji i farave të rrushit trajton aknet, 3 mënyrat për ta bërë

Vaji i farave të rrushit karakterizohet nga të qenit i lehtë dhe i përshtatshëm për të gjitha llojet e lëkurës, duke përfshirë lëkurën e ndjeshme të prirur ndaj aknes, dhe përfitimet e tij e bëjnë atë një trajtim lokal për të zgjidhur probleme të ndryshme të lëkurës. Ja se si të përdorni vajin e farës së rrushit për të trajtuar aknet.

Metoda e parë – Vendosni pika të vajit të farës së rrushit në pëllëmbët e duarve dhe fërkojeni atë për të ngrohur vajin. Kaloni duart në lëkurë për të lagur dhe trajtuar aknet.

Metoda e dytë – Një sasi e vajit të farës së rrushit mund të aplikohet në lëkurë si një maskë, duke u përqëndruar në zonat ku përhapen puçrrat. Lëreni për ¼ orë, më pas lajeni lëkurën me ujë dhe locionin e duhur për llojin e tij.

Metoda e tretë – Vaji i farave të rrushit mund të përdoret gjithashtu si një serum që shpërndahet para gjumit në lëkurë pas pastrimit të tij.Lëreni atë brenda natës, pastaj lani lëkurën me ujë dhe një locion të përshtatshëm.