Categories
Këshilla

10 ushqimet më të mira për vakte të ndërmjetme

Ushqimet që duhet të jenë në tavolinën tuaj si vakt i ndërmjetëm. Të gjithëve na pëlqen të konsumojmë herë pas herë gjatë ditës ushqim, ose ushqime që na japin kënaqësi.

Është gjithmonë e këshillueshme të konsumoni ushqime te shendetshme midis vakteve te cilat jo vetem qe do ta mbajne trupin tuaj te shendetshem por gjithashtu te stabilizojne nivelin e sheqerit ne gjak.

Konsumoni produkte te shendetshme te cilat jane te pasura me lende ushqyese si: hekuri,fibra,proteina,vitamina dhe minerale. Ndiqni listen me 10 ushqimet qe mund ti konsumoni midis vakteve duke ruajtur te shendetshem trupin tuaj:

Frutat e thata. Gjalpe kikiriku. Fistiket. Cokollata e zeze. Drithera. Rrushi i thate. Frutat. Granola. Arre kokosi. Hummus.

Hummus-i ka ne permbajtje te larte, lloje te ndryshme te lendeve ushqyese si jane: proteina, fibra, vitamina, hekur vitamine C dhe Vitamine B6. Ndihmon ne largimin e urise dhe ne balancimin e nivelit te presionit te gjakut.

Gjithashtu ndihmon ne permisimin e sistemit imunitar, funksionimin e muskujve dhe ne shendetin kardiovaskular. Duhet patjeter ta shtoni ne dieten tuaj pasi ju ndihmon ne ruajtjen e shendetit dhe peshes tuaj trupore.