Të jesh e lumtur, nuk varet nga një burrë. Kjo grua i ka të qarta gjërat

Koha leximit:1 Minute, 30 Second

Gjatë një seminari martese, pyetën një grua: “A të bën të lumtur burri?” Në atë moment, burri ngriti pak qafën në shenjë sigurie: e dinte që gruaja e tij do të thoshte po, sepse nuk ishte ankuar kurrë gjatë martesës.

Megjithatë, gruaja e tij u përgjigj me një ton kumbues: “Jo … nuk më bën të lumtur”. Burri e shikoi me habi, ndërsa gruaja vazhdoi fjalën: “Nuk më bën të lumtur … unë jam e lumtur!

Nëse jam e lumtur apo jo nuk varet nga ai, por nga unë. Unë jam i vetmi person nga i cili varet lumturia ime. E kuptoj që jam e lumtur në çdo situatë dhe në çdo moment të jetës sime, sepse nëse lumturia ime do të varej nga ndonjë person, gjë apo rrethanë në faqen e këtij dheu, do të isha në telashe të mëdha.

Gjithçka që ekziston në këtë jetë po ndryshon vazhdimisht. Njeriu, pasuritë, trupi im, klima, kënaqësitë etj. Dhe kështu mund të vazhdoj për orë të tëra, duke renditur një listë të pafund. Gjatë gjithë jetës sime, kam mësuar diçka; Unë vendos të jem e lumtur dhe pjesën tjetër e quaj “përvoja”: Dashuroni, Falni, Ndihmoni, Kuptoni, Dëgjoni, Ngushëlloni.

Ka njerëz që thonë: “Unë nuk mund të jem i lumtur sepse jam i sëmurë, sepse nuk kam para, sepse është shumë vapë, sepse dikush më ka fyer, sepse dikush ka pushuar së më dashuruari, sepse dikush nuk më ka konsideruar, por çfarë këta njerëz nuk e dinë është se mund të jesh i lumtur edhe nëse je i sëmurë, edhe nëse je shumë i djersitur, edhe nëse nuk ke para, edhe nëse të fyejnë, edhe nëse dikush nuk na ka vlerësuar.

Filloni ditën me një buzëqeshje dhe mos lejoni askënd apo asgjë ta fshijë atë nga fytyra juaj. Të jesh i lumtur është një qëndrim!”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %