UEFA “i telefonon” Milanit, Corriere della Sera: “Asnjë frikë, tifozët duhet të kuptojnë se Elliott…”

Koha leximit:1 Minute, 48 Second

Ditët e fundit disa klube italiane kanë filluar të dridhen sërish për shkak të kontrolleve financiare të UEFA-s. Fuqia e institucioneve evropiane ka rënë kohët e fundit, por llogaritë dhe bilancet nuk duhen nënvlerësuar.

Katër klube të Serisë A janë vënë nën vështrimin e UEFA-s. Është Milani, Interi, Juventusi dhe Roma, skuadrat që mburren me rrogat më të mëdha në kampionatin italian deri më sot.

Ka pasur zëra për një thirrje të vërtetë formale nga trupa evropiane e futbollit për buxhetet joadekuate të këtyre klubeve. Nga kontrollet në fakt ka rezultuar se katër kompanitë e sipërpërmendura nuk janë ende në përputhje me parametrat e vendosur në nivel europian dhe mbi të gjitha me Fair Play-in Financiar.

Corriere dello Sport ka hedhur sot dritë mbi këtë situatë. Kjo referencë për klubet italiane dukej se ishte një detyrë për të bërë të ndihej prania institucionale dhe kontrolluese e UEFA-s në lidhje me këto parametra.

Problemi i buxheteve të rrënuara dhe humbjeve ekonomike është shumë i përgjithësuar në botën e futbollit europian. Kriza për shkak të pandemisë Covid-19 ka shkaktuar në mënyrë të pashmangshme kolapse financiare dhe ulje të të ardhurave, si për shkak të rënies së sponsorëve ashtu edhe për shkak të stadiumeve të mbyllura.

Sidoqoftë, Milani është një nga klubet e pakta të virtytshme në të gjithë këtë. Kuqezinjtë nuk do të kishin asgjë për t’u frikësuar nga thirrjet e UEFA-s, në të vërtetë, ata do të ishin një model për t’u ndjekur.

Duke qenë se inspektimet financiare do të shpërblejnë tendencat e korporatave, Milan i Elliott bëhet një shembull. Për momentin humbjet shënojnë -90 milionë euro në buxhet, që do të zbresin në -40 ose -50 në fund të sezonit aktual.

Për më tepër, në pranverë plani i Fair Play Financiar do të ndryshojë totalisht. UEFA do të vendosë standarde të reja, të cilat do të hyjnë në fuqi nga sezoni 2024-2025.

Në të njëjtën kohë me Ligën e re të zgjeruar të Kampionëve. Pra po shkojmë drejt një revolucioni total ekonomik, i cili duhet të shpërblejë kryesisht klubet që në këtë fazë delikate kanë treguar planifikim, virtuozitet dhe siguri në zgjedhjet ekonomike.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %